Pelješac - království vína a chuti

Poloostrov Pelješac je díky své enologické a gastronomické nabídce pro svou kulturu a přírodní krásy ideálním místem pro příjemnou a aktivní dovolenou.

 

Pelješac to je zejména dobré víno, které je spojeno se světoznámými značkami Dingač a Postup. Je to oblast, ve které se daří unikátní odrůdě Mali Plavac, ale i dalším přírodním bohatstvím, z nichž dokáží ruce místních zemědělců vyprodukovat Prosecco, likéry, rakije, a panenského olivového oleje.

 

Pelješac je synonymem pro nejvyšší kvalitu korýšů. Ústřice a slávky ze zálivu Mali Ston jsou ceněny po celém světě. Jedinečný gastronomický svět, který kromě již zmíněných mušlí, zahrnuje i velké bohatství ryb ze dvou moří: malého (mělké a teplé) a velkého (prostorné a hluboké), a řadu vynikajících výrobků z produkce domácích agrofarem jako jsou například dalmatský pršut či sýry.

 

A přírodní krásy - krásné pláže, skryté zátoky, čisté moře a nedotčená příroda, vůně léčivých rostlin – vás dovedou do oblasti, která je dnes zřídka k nalezení. Svahy vinic, z nichž nejvýznamnější jsou ty na svazích hory Dingač (nad vesničkou Borak), poskytnou každému nezapomenutelný zážitek.

 

Život zde sahá až do doby kamenné a starověku. Tento důležitý kus Středomoří byl po staletí pod vlivem mnoha kultur, které zde zanechaly své stopy. Saliny z 2. století před naším letopočtem, solné stěny ve Stonu z 16. století (nejdelší v Evropě), města a vesnice s mnoha krásnými středověkými pamětihodnostmi či námořní muzea svědčící o slavné námořní tradici poloostrova Pelješac.

 

Doporučujeme

Ověřit dostupnost apartmánu

Odeslat